– Millioner av barn kan reddes hvert år hvis de dobler bistanden

Dagbladet hadde en morsom artikkel med navn «Her er Obamas blikkfang». Mer interessant er immidlertid at G8-landene vil styrke de fattige landenes matproduksjon. Det var ventet at Obama fredag ville kunngjøre et nytt jordbruksprogram som omfatter investeringer for nærmere 100 milliarder kroner i jordbruket i de fattige landene, forteller VG. Dette er gode nyheter. Som jeg skriver i kapittel to i boka har Afrika mulighet til å flerdoble matproduksjonen sin om jordbruket moderniseres. Dette kan bistand bidra til.

Likevel er ikke innsatsen fra G8-landene, eller de rike landene generelt for den saks skyld, noe særlig imponerende. Redd Barna har fått komme til orde i VG, og sier mye fornuftig:

– Millioner av barn kan reddes hvert år hvis de dobler bistanden. Mange av disse barna dør av sykdommer som lett kan forebygges. I år må man prioritere å redde barns liv ved å doble bistanden til helsetjenester for nyfødte, mener generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna.

Og:

Hjelpeorganisasjonen har regnet ut at for å nå FNs tusenårsmål nummer fire om å redusere barnedødeligheten med to tredeler innen 2015, må bistanden være minst sju milliarder dollar innen 2012.

Nå er bistanden 3,5 milliarder dollar.

Og:

I dag ligger G8-landene 20 milliarder dollar, eller over 130 milliarder kroner bak sitt eget bistandsmål om 50 milliarder dollar.

– Hver krone G8 holder tilbake betyr at et barns liv er truet og at flere barn kommer til å dø, sier Brækken.

Mer om G8-møtet:

VG: Carla tør der andre fruer tier
VG: Anklager G8 for å svikte Afrika
Dagbladet: Obama møtte paven
Dagbladet: Her er sannhetene bak Obamas rumpekikking
Dagbladet: Obama på plass i Ghana
VG: Alle begravelser stoppes under Obama-besøk

***

Boken kan kjøpes her, her eller her! Kun 70 kroner.

Trykk her for å motta oppdateringer fra denne siden.

Bli med i facebook-gruppa for å bruke oljefondet til å hjelpe verdens fattige her!

Alle kommentarer vil bli besvart, men ikke alltid med en gang. De fleste innvendinger blir besvart her.

Reklamer

13 Responses to – Millioner av barn kan reddes hvert år hvis de dobler bistanden

 1. Trym sier:

  Har du hørt… Oljefondet til bistand, makan…
  Idiotisk å forsøke å redde en verdensdel som ikke har kommet lengre enn de har. Bortkastede penger, oljepengene skal brukes på det norske folk i fremtiden, punktum. Dessuten, verden lider av overbefolkning og Afrika formerer seg mest. Dette er ikke bærekraftig utvikling. Realpolitikk er nok ikke din greie, men å bruke alle midler på å redde flest mulig er bare idioti. Det hadde vært «bedre» om flere døde. Lykke til med hippitilværelsen din, hva med å åpne øynene?

  • Tor Økland Barstad sier:

   Jeg foreslår ikke bare å redde flest mulig menneskeliv, men ønsker også å gi til utdanning, infrastruktur, modernisering av jordbruket, mikrokreditt, ++. Alle de resterende argumentene dine (og flere til) besvares her: https://oljefondettilbistand.wordpress.com/vanlige-spørsmal/. Du har også en del ubegrunnede påstander og personangrep, men her presenterer du ingen argumenter og jeg ser derfor ingen grunn til å respondere.

 2. Brian sier:

  Herregud for et håpløst forslag! Mener du som har skrevet denne bloggen seriøst at vi skal GI bort oljefondet til bistand? Hva skjer når alt er gitt bort, tror du da at alt er bare fryd og gammen? Nei, mottakerlandene vil bare be om mer. Har dere studert norsk bistandshistorie og fått med dere f.eks hvordan det er gått med f.eks Tanzania etter at Norge har pøst penger inn i landet i over 40 år? Tanzania er fortsatt like lut fattig nå som den gang bistanden startet.

  Å lage en blogg for å oppfordre til noe sånt tull er direkte kriminelt, men dessverre noe vi må leve med i vår tid med sosialistisk regjering og haugevis av interesseorganisasjoner med sikkert velmenende men håpløst naive forslag til hva vi skal bruke vår oljearv til. Fondet skal investeres slik at det gir meravkastning for vårt land. Lille Norge skal ikke redde verden alene fra fattigdom. Dere vil sikkert gå foran «som et godt eksempel» for andre land, men sannheten er at ingen andre land vil ha en så naiv regjering at de vil gjøre noe som dette.

  Jeg er for å ivestere midler i utviklingsland til næringslivsprosjekter som etter en tid vil være bærekraftig på egen hånd slik at investorer (norske stat som private) kan få en avkastning på den risiko de har tatt, samtidig som foretakets hjemland har fått bygd opp en virksomhet som de kan høste av selv etter hvert, en slags venture kapital med andre ord.
  Å gi bort penger hodeløst som Redd Barna og lignende organisasjoner kjemper for er dødødt. Her viser historien (som f.eks eksempelt med tanzania) at mottagerlandet gjør seg avhengige av bistand som bare avler korrupsjon, despotisme, apatisk næringsliv og en enda mer lutfattig befolkning.

  La oss slippe å få slike vettløse forslag presentert på trykk flere ganger.

 3. azohla sier:

  De millioner av barn bør neppe reddes FØR matvare- produksjonen er på plass i fattige land,ellers reddes de bare til sultedøden, og snart bør man innse at antall mennesker på jorden ikke kan fortsette å øke som det gjør nå.
  Oljefondet skal ikke brukes til det der, nei.

 4. Ernst Thomas sier:

  Dette viser bare hvor mange duster det er som skriver blogger.

 5. john doe sier:

  Hmm …

  Du høres ut som en litt ung «feilslått» idealist som ikke helt
  har tenkt gjennom hvor naivt forslaget ditt er.
  Du glemmer at disse landene er totalt feilstyrt, med korrupte
  «regjeringer», omtrent ingen vilje/evne til å lage samfunn som
  gagner samfunnet og ikke enkeltpersoner. ALL bistand i verden
  vil bidra til en ting, og det er rikere korrupte «politikere»
  Og ikke noe annet … Ta deg en tur til et land i Afrika, og se selv, så vil du skjønne at penger IKKE er problemet.
  Men heller menneskene som styrer der nede.
  Vi må seriøst slutte å sy puter under armene på disse
  menneskene, med untak av katastrofe håndtering har bistand ført til en ting feilslåtte prosjekter, og rike korrupte gangstere

 6. Brian sier:

  Hvis du ikke «orker» å svare så bør du tenke deg om før du lager en slik blogg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: