Om siden

Oljeplattform

Velkommen!

Hensikten med denne siden er, som du nok allerede har gjettet, å overbevise deg om at oljefondet bør brukes på bistand. Ved å gjøre det kan vi redde millioner av menneskeliv og løfte millioner opp av fattigdom. Argumentene for å gi oljefondet til bistand er utrolig gode, kanskje bedre enn man skulle tro, så jeg håper virkelig du klikker deg rundt her på siden og leser det som står. Spesielt annbefaler jeg hvorfor bør oljefondet gå til bistand? og vanlige spørsmål. Bak siden står jeg, Tor Økland Barstad, som har skrevet boka «Hvordan oljefondet kan hjelpe verdens fattige», som kan kjøpes her til 70 kroner.

Reklamer

19 Responses to Om siden

 1. Geir Storli Jensen sier:

  Genialt!!! Støtter deg 100%!!! Stå på!

 2. Tage Wester sier:

  At bistand tar brodden av kritikken mot vestlige land er det liten tvil om. Men ditt forslag om å gi et betraktelig bidrag vil selvsagt gjøre mer enn bare å ta brodden. Det er derfor det sannsynligvis ikke kommer til å skje, desverre. Uansett er det nok, som du også påpeker, handelsbarrierene og sponsingen av vårt eget jordbruk, som er det største hinderet. I tillegg kommer selvsagt korrupsjonen i afrikanske land som et kjempeproblem og ikke en kultur man får snudd over natten.

  For mer om det første ta en titt på denne kronikken fra Ny Tid:
  http://www.nytid.no/arkiv/artikler/20070727/brodden_av_kritikken/

  • Tor Økland Barstad sier:

   Takk for kommentar! Bra innlegg du har skrevet i Ny Tid. Jeg er veldig enig: at millioner av barn dør hvert år av fattigdom burde være øverst på den politiske agendaen.

 3. joa sier:

  har bara tittat flyktigt igenom din web-sida efter att jag såg artikeln på dagbladet.no. ville bara säga att jag stödjer dig 100%! lycka till vidare och ge aldrig upp!

 4. Dani sier:

  Hei. Kom over artiklen om deg på dagbladet.no, etter det tok turen innom her. Jeg ville bare si lykke til med en «umulig» oppgave. Saken du kjemper for er utrolig viktig, så all ære til deg for det. Det jeg mener er at du glemmer at penger ikke kan redde mennesker, også de fattigste i verden. Politikken er også like viktig. Det er sent nå, men jeg vil gjerne diskutere dette med deg videre. Og jeg vil utfordre deg til å bli med meg til africa i sommeren og se deg med egne øyner. Tanken din er god som sagt, men virkeligheten er nok mer komplisert enn bare penger.

  • Tor Økland Barstad sier:

   Takk for hyggelig kommentar og lykkeønskning 😉

   Jeg tror at vi ved hjelp av bistand kan hjelpe mange mennesker og hjelpe til å gjøre situasjonen bedre, men jeg tror ikke at bistand kan løse alle problemer eller at verden er så lett som at alle problemer kan løses ved å gi penger.

   Jeg skulle blitt med deg til Afrika hvis jeg hadde råd 🙂

 5. Nils Erik Volden sier:

  Hei,
  Først vil jeg si at jeg er stolt på din vegne. Dette pågangsmotet og drivet er fantastisk. Fortsett slik og du kan startr ditt eget politiske parti om noen år. Du har min stemme!

  Jeg har bare en liten bemerkning vedrørende din prioritering av pengene fra oljefondet. Når jeg leser dine betrakninger vedrørende verdens bidrag til fattige lands helse så finner jeg mye om vaksiner og lite om hygiene og ernæring. Tallenes tale er klar når det gjelder vaksiners effekt. Nedgangen i antall syke begynte når klovakk ble lagt i rør og at mennesker begynte å vaske hendene sine. Dette i sann forening med næringsrik mat. Vaksiner bør ikke ta æren fra hygiene tiltak og ernæring. UNISEF går igjen i ditt tallmateriale. De benytter 45% av sitt budskjett på vaksiner og ynkelige 17% på rent vann og hygiene. Glem ikke at kun 20% av verdens befolkning har tilgang til rent vann. Her har vi Afrika. Kanskje oljefondet burde blitt benyttet til å aktivere befolkningen i utsatte områder til å grave vannledninger og grave kloakk. For så å stimulere til en bedre ernæring. Å møte opp i et område med utmagrede og uttørstede mennesker med vaksiner er for meg sprøtt. Sjakk tallene blant annet i denne linken.

  http://www.slideserve.com/presentation/3315/Vaksiner

  Uansett du fasinerer meg! Fortsett slik fremover… ellers blir jeg sint på deg! Det er slike som deg som vil redde verden, men ikke med vaksine vennen min; med mat, vann og hygiene. Lykke til videre!

  • Tor Økland Barstad sier:

   Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg er enig i at vann og hyigene er kjempeviktig. Hvis vi gir oljefondet til bistand tror jeg at vi vil ha råd til både å sørge for at alle får nødvendige vaksiner og sørge for at et tresifret antall millioner mennesker får tilgang på rent vann, i tilegg til å utrette mye på andre viktige områder.

 6. John Bosco Ngendakurio sier:

  Hei man,

  Takk skal du ha for artikelen i db. Jeg er selv fra et veldig fattig afrikansk land. Det koster ikke meg mer enn 300 kr per år å betale skolegang til et barn på barneskole i hjemlandet. det samme beløpe kan du ikke kjøpe mer enn en flaske rødvin. Takk skal du ha mister… på denne måten åpner du øyene til så mange nordmenn. Stå på my friend. Jeg har selv skrevet ei bok om det å leve primitivt, ta kontakt hvis du vil lese den. John Bosco 97538066

 7. Hans Th Waaler sier:

  For ca 5 år siden skrev jeg til SVs stortingsgruppeet lite notat. Her definerte jeg den norske oljeaktiviteten som en moderne form for imperialisme: vi gikk halveis ut i Nordsjøen og er klærte alle verdier under havbunnen som VÅR eiendom!!! Norge kan godt tjene penger på å ta opp verdiene, men grunnverdiene tilhører menneskeheten!
  Det er lysende klart at Norge kan klare seg godt uten disse verdiene. BNP/capita vil dobles innen 2030 og triples inne 2050. Vi har nok som vi har det idag. Jeg fikk aldri noe svar. Ingen politikere vil desverre tørre å lytte til deg.
  Men lykke til
  Hilsen Hans Th 83 år gammel!

  • Tor Økland Barstad sier:

   Takk for hyggelig kommentar. Jeg er veldig enig: grunnverdiene tilhører menneskeheten!

   Kjempebra at du er enig. Det er triverlig å se at også folk fra den eldre garde kommenterer her på bloggen 😉

 8. utvdr. sier:

  Urealistisk , desverre..

  Om oljefondet utgjør en så «ubetydelig» del av norsk økonomi som du antyder , hva får deg da til å tro at det samme beløp vil «redde den store verden» ?

 9. Kjellrun Sonefeldt sier:

  Hei. Vedrørende sulten i verden så kan den avhjelpes mye hvis Vesten disponerer kornlagrene annerledes.
  Daglig skilles det ut millioner av tonn kli i Vesten for å skaffe oss hvittmel. Det meste går til grisemat opplyste en norsk mølle nylig.
  Undertegnede tilhører helsekostbevegelsen som også er opptatt av helseaspektet ved forstyrrelse av den fine kjemiske koordineringen i naturens ordning. Det fjernes stoffer og det tilsettes fremmedstoffer.
  Kirurgi er blitt en nødutvei for mange sivilisasjonssykdommer,altså selvpåførte lidelser.

  • Tor Økland Barstad sier:

   Dette er interessant å høre om, men selv kommer jeg til å prioritere andre saker å engasjere meg i. Sulten i verden tror jeg ikke at hovedsakelig er et spørsmål om mangel på mat, men om mangel på penger hos verdens fattige. Selv tenker jeg å kjøpe mye grovt brød når jeg flytter hjemmefra og foretar innkjøpene selv 😉

 10. Kirsten K sier:

  Hei! Jeg skulle veldig gjerne hatt tak i deg for å høre om du kan innlede på vår sommerleir om oljefondet. Har du mottatt en e-post fra meg om det?
  Kirsten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: